Nieuw Prinsenpaar Cv. De Heiknüüters, Prins Alfred de 1e en Prinses Carla

Nieuw Prinsenpaar Cv. De Heiknüüters, Prins Alfred de 1e en Prinses Carla

De 11e van de 11e is traditiegetrouw de start van het nieuwe carnavalsseizoen. Zo ook bij Cv. De Heiknüüters waar zaterdagavond het jaarlijkse Prinsenbal plaats vond. De avond startte, onder toeziend oog van enkele bevriende carnavalsverenigingen uit de omgeving, na de officiële opening al direct met enkele spetterende optredens van de vrijwel geheel vernieuwde dansgardes de Madeliefjes en de Heideblüümkes. Hiermee was direct de toon gezet voor een prachtige feestavond. Daarna was het tijd voor een komische buut waarin diverse mensen op hak werden genomen en de buutreedner met diverse woordspelingen de zaal aan het lachen kreeg. Ondertussen was het speculeren wie de nieuwe Prins zou worden niet van de lucht, maar daar moest nog even op gewacht worden.
Eerst moest nog officieel afscheid worden genomen van Prins Stan de 1e en Prinses Kim die ons 2 jaar lang op voortreffelijke wijze waren voorgegaan. Dat dit op ludieke wijze werd gedaan was geen verassing. Zij moesten alle attributen inleveren, waarna de Raad van 11 met een leuke act en een knipoog naar de afgelopen coronajaren er een mooi afscheid van maakte. Deze werd afgesloten met een afscheidslied door alle Steekdragers, ondersteund door gehele zaal, over hun favoriete vakantieland. Hierna begon het lange wachten op het nieuwe Prinsenpaar.

Toen dan eindelijk het lang verwachte moment aanbrak dat het nieuwe Prinsenpaar zijn intrede zou doen, steeg de spanning tot ongekende hoogte. Traditiegetrouw werd het paar verstopt in een mysterie box binnen gebracht. Echter, daar kwam alleen de nieuwe Prinses Carla uit tevoorschijn. Prins Alfred stond gewoon in de rij bij de andere steekdragers. In de zaal waren veel geluiden te horen zoals: “Dat werd tijd en ik had het wel gedacht”, maar vooral de blijdschap voor dit nieuwe Prinsenpaar voerde de boventoon. Dit carnavalsseizoen zullen zij de scepter zwaaien bij Cv. De Heiknüüters met als motto: “Niets moet, alles mag. Carnaval vieren doe je met een lach”.
Na de installatie met de gebruikelijke protocollen kwam er een einde aan het officiële gedeelte en kon iedereen het Prinsenpaar feliciteren, waarna het feest tot in de kleine uurtjes voortgezet.
Al met al was het weer een erg geslaagde aftrap van een mooi carnavalsseizoen.