Nieuwsflits Cv. De Heiknüüters – Het zit er alweer op!

Nieuwsflits Cv. De Heiknüüters – Het zit er alweer op!

Carnaval 2023 is een feest geweest waar we langer dan normaal op hebben moeten wachten. We weten allemaal waarom en mede daardoor werd er extra uitgekeken naar dit prachtige feest. En een prachtig feest was het!

Zouden we uitgebreid terugkijken op de carnavalsdagen die achter ons liggen, dan krijgen we geen nieuwsbrief, maar zouden we een compleet boek kunnen schrijven. Want waar het ‘’grote’’ carnaval plaatsvond van 17 t/m 21 februari waren de Heiknüüters al eerder in touw om samen met de Rhedense gemeenschap carnaval te vieren.

Van het Rheejes Vermaeck tot de kindermiddag, tot een bezoek aan Rhederhof en de basisscholen in Rheden. Van de plechtige Ridderslag, tot de sleuteloverdracht van de Gemeente Rheden, Carnavalsvereniging de Heiknüüters is al weken in touw geweest om samen met iedereen in Rheden een fantastisch carnavalsfeest te vieren.

Eens te meer hebben we kunnen laten zien dat carnaval meer is dan polonaise lopen en bier drinken getuige de vele complimenten die we hebben mogen ontvangen van onder andere de bewoners van Rhederhof, ouders van kinderen in het dorp en andere dorpsbewoners die samen met ons carnaval hebben gevierd. Iets om als vereniging bijzonder trots op te zijn.

Maar uiteindelijk begon op vrijdag 17 februari de grote ‘carnavalsmarathon’ met meerdere dagen achtereen één groot feestgedruis. Een gezellige kinderdisco, een uitverkocht kieltjesbal, een schitterende optocht, een drukbezocht Knüüterbal, een fantastische dag met de bus op stap, een Duitse avond als vanouds en een onvergetelijke dinsdag is slechts een korte opsomming van deze feestdagen.

Op al deze dagen kunnen we vol trots terugkijken, niet in de laatste plaats dankzij ons fantastische Prinsenpaar. Prins Stan de 1e en Prinses Kim hebben gedurende de coronatijd altijd één ding geroepen; ‘’als we carnaval vieren, dan doen we het goed en zoals het hoort’’. Nou dat hebben we kunnen meemaken. Alle dagen liepen zij voorop in het feestgedruis, onvermoeibaar en vastberaden om alle carnavalsvierders, jong en oud mee op sleeptouw te nemen tijdens dit onvergetelijke feest.

Dat carnaval leeft in ons mooie dorp blijkt wel uit het feit dat we als Cv. de Heiknüüters nooit alleen staan. Kannafalsklup de Rooje Pluumkes, CV. de Vrijbuiters en C.V. de Vastlöpers hebben allen bijgedragen aan het fantastische carnavalsfeest.

Maar goed, de confetti was nog niet opgeruimd, de serpentines dwarrelde nog rondom de Feestburcht of het volgende evenement stond alweer op het programma, want zoals bekend, een Heiknüüters zit niet graag stil. Op zaterdag 11 maart hebben we als vereniging meegedaan aan de Halfvasten lichtjesoptocht in Netterden wat een prachtige ervaring was. In de weken tussen carnaval en de optocht is er werkelijk keihard gewerkt om de Prinsenwagen aan te kleden met honderden, zo niet duizenden lichtjes en het resultaat mocht er wezen! En dit is niet de enige optocht die nog op het programma staat, want zondag 19 maart zullen we deelnemen aan de eerste Halfvastenoptocht in Velp, en zondag 16 april rijd de Prinsenwagen ook mee bij de Historische Optocht 450 jaar Rheden. Komen jullie ook kijken?

Ben je nieuwsgierig naar de foto’s van het afgelopen carnaval? Neem dan zeker even een kijkje op onze website. Hier vindt je ook het programma van de komende periode, met onder andere de optochten maar zeker ook de bingo’s die weer georganiseerd worden.

www.cvdeheiknuuters.nl

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. Meer informatie op: Privacy Statement.

Sluiten