Nieuwsflits Cv. De Heiknüüters – We zijn het nog niet verleerd!

Nieuwsflits Cv. De Heiknüüters – We zijn het nog niet verleerd!

Een mooie decembermaand
We zitten midden in het carnavalsseizoen en de Heiknüüters doen waar ze goed in zijn!
Sinds de laatste nieuwsflits is er weer een hoop gebeurd en mogen we wel zeggen dat de Heiknüüters zich van hun beste kant hebben laten zien. Dat bleek niet alleen met een mooie 2e plaats tijdens het Prinsentreffen op 9 december, maar zeker ook tijdens de Prinsenreceptie van 11 december. Op uitnodiging van Prins Stan de 1e en Prinses Kim hebben we een uitermate gezellige middag beleefd in ons clubgebouw het Kwetternest. Nadat het Prinsenpaar thuis werd opgehaald hebben we samen een middag vol optredens, dans en muziek beleefd.

In de weken hierna leefde iedereen vooral naar de kerstdagen toe. Traditioneel werd het jaar afgesloten met de kaart- en spelavond die ook dit jaar weer druk bezocht werd. Verschillende leden streden voor de overwinning bij onder andere het klaverjassen, jokeren en andere (bord)spelletjes. Na deze avond keerde de rust tijdelijk terug in het clubgebouw en deed de kerstvakantie haar intreden.

Nieuwe Ridder in de orde van de Rhedense leeuw
Op 14 januari was het eindelijk weer eens zover, de Pronkzitting. Als vanouds een bijzonder gezellige avond met verschillende gastverengingen. De avond werd gevuld met optredens uit eigen gelederen plus een gastoptreden van Dansmarieke Tamina, die een prachtige dans opvoerde. Ook hadden we als vereniging de eer om na 3 jaar weer een nieuwe Ridder in de orde van de Rhedense Leeuw te mogen benoemen. Dit jaar gaat de eer naar mw. Gerrie Keizer, die dankzij haar jarenlange inzet voor de Rhedense gemeenschap een waardig drager is van deze eervolle titel.
Na afloop van het officiële programma barste het feest los in Feestburcht Ons huis en werd er tot de late uurtjes doorgefeest.

Maar dat we ook buiten de deur weten hoe we een feestje moeten vieren is wel duidelijk. Bij uitredens naar Cv. de Paverts in Zeddam en Cv. de Narrekap in Velp hebben we ons als vereniging weer goed vertegenwoordigd en laten zien dat we het carnavallen zeker nog niet verleerd zijn!

De dolle dagen komen eraan
De komende periode staat voor vele Heiknüüters maar in het teken van één ding; carnaval! Praktisch elk weekend staat er wel iets op het programma, van Rheejes Vermaeck tot Kindermiddag, van Ridderslag tot optocht. Wil je niks missen? Kijk dan zeker even op onze social media of website voor het volledige programma van de komende weken. Kan je ook doordeweeks niet stil zitten? Dat hoeft ook niet! Doordeweeks wordt er druk gebouwd aan verschillende carnavalswagens voor de optocht, en alle handjes zijn hierbij welkom. Speciaal voor de jeugd organiseert de optochtcommissie dit jaar ook een digitale optocht! Stuur voor 31 januari een video van je zelfgemaakte carnavalswagen, bijvoorbeeld van lego of karton en wie weet win jij wel de hoofdprijs! En dat is niet zomaar een hoofdprijs, de winnende inzending wordt in het groot nagebouwd en gaat meerijden met de grote carnavalsoptocht op 19 februari, hoe vet is dat!?

Kortom, de komende periode is er genoeg te beleven in Rheden. In het bijzonder vermeld ik graag de Ridderslag op zaterdag 11 februari, waar mw. Gerrie Keizer om 15.30u officieel tot Ridder in de orde van de Rhedense Leeuw geslagen zal worden. Dit zal plaatsvinden, hoe kan het ook anders, bij de Rhedense Leeuw op het Meester B. van Leeuwenplein. U bent van harte welkom!

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. Meer informatie op: Privacy Statement.

Sluiten