Los met z’n allen!

Los met z’n allen!

Jaja, we mogen weer! De schoenen zijn gepoetst, de Steek afgestoft en de polonaise geoefend. Carnavalsseizoen 2022/2023 is losgebarsten en dit jaar gaan wederom Prins Stan de 1e en Prinses Kim voorop in het feestgedruis.

Zaterdag 12 november was het eindelijk weer zover, Prinsenbal 2022. In een bomvolle zaal werd er nog even geprobeerd het publiek in de maling te nemen door Prins Stan de 1e af te laten treden, maar ook dit jaar zal hij samen met Prinses Kim de Knüüters voorgaan tijdens het carnaval. Op een heerlijke avond, waarin zichtbaar was hoezeer het carnaval gemist is door velen, hebben we samen met gastverenigingen en genodigden een heerlijk feest mogen vieren.

Ook hebben we tijdens deze avond officieel kennis mogen maken met drie nieuwe Steekdragers. Kevin, Lars en Pascal zijn na een plechtige inauguratie toegetreden tot de Raad van Elf. De grootste verassing was misschien nog wel onze Dansgarde de Heidebluumkes. Slechts een aantal weken geleden besloot het merendeel van de groep te stoppen bij de Dansgarde en was er plots geen grote Garde meer. Gelukkig hebben onder andere de leidsters, trainsters en gestopte danseressen dit niet over hun kant laten gaan en zijn volle bak aan het trainen geslagen. Groot was dan ook de verassing in het publiek toen er ineens toch twee prachtige dansen werden opgevoerd door deze ‘Heidebluumkes 2.0’. Al met al een heerlijke avond die tot in de late uurtjes doorging.

Een week later stond het eerste uittreden op het programma en wel naar onze vrienden van Cv. De Bloaspiepkes. Ook zij waren het carnavallen nog niet verleerd en het werd een bijzonder gezellige en feestelijke avond. Met diverse optredens en zangers is er zeker een aantal kilometers polonaise gelopen en was het eigenlijk weer ouderwets feest!

Zondag 27 november stond de jaarlijkse fotoshoot op de agenda. Al zouden we het net zo goed een Mud Trial Challenge kunnen noemen, want hoewel het weer ons redelijk goed gezind was, waren de mooi opgepoetste schoenen binnen no-time voorzien van een behoorlijke modderlaag. De fotoshoot vond plaats op de vernieuwde zuidflank van Rheden en hoewel door de omstandigheden deze fotoshoot niet gauw vergeten zal worden heeft Hoffotograaf Wil weer ontzettend mooie plaatjes van onze vereniging kunnen schieten.

Ook de komende maand staat er nog genoeg op het programma. Vrijdag 9 december zal Prins Stan de 1e de strijd aan gaan met de overige Prinsenparen van de carnavalsverenigingen uit de gemeente Rheden tijdens het jaarlijkse Prinsentreffen. Het is sowieso een gezellig weekend want 10 december organiseren de Heiknüüters weer een gezellige bingo in het clubgebouw. Maar dat is nog niet alles, want 17 december is er ook weer de jaarlijkse jaarafsluiting met de kaart- en spelavond. De avond om onder het genot van een hapje en drankje het jaar uit te gaan met een echte klaverjascompetitie, jokertoernooi of andere diverse (bord)spelletjes.

Maar naast al deze festiviteiten zitten de Knüüters niet stil. Op de wekelijkse clubavond op donderdag wordt er hard gewerkt. Zo wordt er druk geklust aan diverse carnavalswagens voor de optocht, wordt het clubgebouw steeds een stukje mooier gemaakt en is het bovenal een gezellige avond waarop natuurlijk iedereen welkom is. Ook al heb je twee linkerhanden (want dat hebben de meesten), er is genoeg te doen en beleven! Daarnaast is er ook op zaterdagochtend genoeg te beleven in en rondom het clubgebouw. Kortom, kom zeker eens een kijkje nemen!

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. Meer informatie op: Privacy Statement.

Sluiten