Nieuw Prinsenpaar “De Heiknüüters”, Prins Stan de 1e en Prinses Kim

Nieuw Prinsenpaar “De Heiknüüters”, Prins Stan de 1e en Prinses Kim

Op zaterdag 13 november zou bij carnavalsvereniging De Heiknüüters het Prinsenbal worden gehouden, maar door de verscherpte coronamaatregelen van vrijdag 12 november kon deze helaas niet doorgaan. In overleg met de gemeente heeft het bestuur het Prinsenbal kunnen en mogen verplaatsen naar een besloten bijeenkomst op zondagmiddag 14 november.
Ondanks de verscherpte maatregelen werd het toch een mooie, gezellige en vooral bijzondere Prinsenwissel. Allereerst werd op ludieke wijze afscheid genomen van Prins Remco de 1e en zijn Prinses Saskia die, ook al vanwege de coronacrisis, onze vereniging twee jaar zijn voorgegaan. Hierna werd afscheid genomen van de Pagedames die aangegeven hadden na het jubileumjaar te willen stoppen. Door de oud-Prinsen die zij hadden begeleid werd een alfabet opgezegd met diverse kenmerken van de afgelopen 10 jaar.
En als laatste werd afscheid genomen van President Joost die het na 18 jaar tijd vond om het stokje over te dragen. Ook hij werd in het zonnetje gezet met een afscheidslied door alle Steekdragers en tenslotte werd hij door de voorzitter benoemd tot Erelid van de vereniging.

Daarna was het tijd om de vrijgekomen functies aan anderen te geven. Zo kwamen er drie nieuwe Pagedames: Jill, Kimberlie en Kim en werd de nieuwe President Coen geïnstalleerd, nadat hij had laten zien dat hij wist wat het Presidentschap inhield. Al deze plichtplegingen werden afgewisseld met diverse optredens van de dansgardes Madeliefjes en Heideblüümkes.
Ook werd Roel van Zummeren door de voorzitter benoemd tot lid van verdienste voor zijn inspanningen voor de vereniging in de afgelopen 20 jaar.

Eindelijk brak dan het moment aan dat het nieuwe Prinsenpaar zijn intrede zou doen en steeg de spanning tot ongekende hoogte. Traditiegetrouw werd het paar verstopt in een mysterie box binnen gebracht. Daaruit kwamen Prins Stan de Eerste en Prinses Kim tevoorschijn die de rest van het carnavalsseizoen de scepter zullen zwaaien bij Cv. De Heiknüüters met als motto: “Proost met elkaar, met een biertje of een glas wijn, want dat is oh zo fijn. Eindelijk weer samen, met z’n allen, op het juiste spoor. Ons motto is dan ook: We moeten door!”.
Na de installatie met de gebruikelijke protocollen kwam er een einde aan het officiële gedeelte en kon iedereen op gepaste afstand het Prinsenpaar feliciteren.
Al met al was het toch een erg geslaagde aftrap van wat hopelijk een mooi carnavalsseizoen gaat worden.

Erelid Joost Elbers

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. Meer informatie op: Privacy Statement.

Sluiten